<!--<style ><!--/*<!-- -->

This page has been moved to a new address. Redirecting....

<!-- /*--><!--/*--> Vårt Thailandsäventyr 2015 : februari 2015

lördag 28 februari 2015

Förföljda och SURA!!!!

Jajamensan, idag kom vi iväg på vår mogonpromenix! Lika härligt som vanligt...... 30 min blev det minsann idag, så vi e nöjda med det än så länge! 
Även idag gick vi ner på beachen, med vår fina lilla kärra med stol och parasoll, dock lite längre bort en vanligt på Patong. Vi har ett antal gånger fått en hel del högljudda och allmänt störiga typer intill oss (av div olika nationaliteter....) vilket gjort att vi flyttat på oss... Men idag var det lugnt och skönt runt oss så mannen fick pluggat en hel del minsann! Och det är IIIINTE lätt med dess krummelurer och märkliga ord o uttal.... Men han e duktig! Några timmar där o efter det lite nudellunch på rummet och maken traskade iväg till skolan. Internet var rätt segt så allt tog väldigt lång tid med uppladdning av foto osv.....

Glada träsktroll motionerar


Vårt strandhäng 


Mannen pluggar 

Såhär är inte ovanligt att man säljer sin frukt här nere

Idag bestämde vi att vi skulle traska bort till Hard Rock cafe och lämna in mannens klocka som vi köpte för ett par år sen på Hard Rock i Prag. Glaset har spruckit och dom har ju world wide guarantee.... Jo, eller hur! Så bra gick det..... 

- Vi skulle vilja få hjälp att fixa glaset på denna klockan.
- Nä, vi har inte den klockan i vårt sortiment så ni får gå till den butiken ni köpte den i.... 
- Öhhh, jaha, den köpte vi i Prag ju och ni har ju livstids o world wide garanti på klockan??? 
- Ja, men vi säljer den inte så det kan vi inte göra nåt åt det..... 
- Amen, hur gör vi då???? 
- Maila HardRock.com .....

Tack för den hjälpen! Så var det med den servicen och garantin!! Bullshit! Sura blev vi! Dålig stil! 
Enkel middag och sen lite spel på balkongen avrundade denna dagen.  Imorgon ska vi på utflykt!!


Snyggingar

"Live for today, cause yesterday is gone and 
tomorrow may never come"

Chiao!!


fredag 27 februari 2015

Harley Davidson restaurang!

Dagen började sisådär idag.... blev nog en liten Hong Tong för mycket inatt, haha... Så någon powerwalk bidde det inte och ingen beach heller (gjorde iofs inte så mycket då skinnet gott kan få vila lite då och då)! Istället tillbringades dagen på hotellet med plugg och läsande, rätt skönt ändå faktiskt! 
Men efter mannens plugg traskade vi iväg och tog en promenix innan middagen istället, inte dumt det heller även om det inte blev någon powerwalk! Hittade sedan en restaurang som jag tidigare läst om och vi bestämde att där sätter vi oss idag! Nicky´s Handlebar heter den och det är även ett hotell. Superhäftigt!! Här kommer lite bilder!













Bild från Nicky´s Handlebars hemsida

Bild från Nicky´s Handlebars hemsida

Bild från Nicky´s Handlebars hemsida

Recension: En häftig och annorlunda restaurang längs med ena huvudgatan i norra delen av Patong. Såklart lite trafik och så men det gjorde inget då dom spelade rockmusik hela tiden, men med lagom nivå så att man ändå hörde när man pratade. Möttes av supervänlig personal som verkligen hittat rätt yrke! Kanonservice hela tiden och pratsamma som tusan! Dom hade ett antal tv-apparater där dom visade utflykter med motorcyklar och även rockvideos. Beställde vår dricka och maten och det serverades snabbt. Inga väntetider inte! Fried rice (favoriten!), Schrimp tempura m ris, och vars en San Miguel (Japp, lågkalorie....) och maten var supergod - bästa fried rice hittills!! Vi var beredda på lite högre prisnivå än det faktiskt var så vi blev absolut glatt överraskade. Slutade på 550 Baht , ca 145 kr, så absolut klart godkänt! Detta är även ett hotell med 27 rum där alla ser olika ut med rocktema. Hotellet har även pool och anordnar turer med Harley Davidson! Som sagt, rekommenderar VERKLIGEN restaurangen, hotellet har vi ju inte bott på så det är lite svårt att avgöra men det ser fräscht ut! Helt klart bästa hittills under denna vistelsen! 
http://www.nickyhandlebars.com/

Faktiskt hände det inte speciellt mycket mer denna dagen men det är rätt skönt det också! 

"Peace comes from within. 
Do not seek it without"
                                     Buddha

Chiao!

torsdag 26 februari 2015

Solstol, parasoll, shopping och olycka

Jaaahaadååå! Kl 8 var det dax idag igen!! Full fart på träsktrollen! En härlig powewalk under klarblå himmel idag också.... Lovely! 
Som säkert en del av redan läst och hört så finns det ju inga solstolar att hyra längre på stränderna, men parasoll och madrasser (som tidigare låg på solstolarna...) finns till samma pris som tidigare (när man fick en stol också). Vi har funderat fram och tillbaka om vi skulle ta och köpa ett eget parasoll och stolar men inte kommit längre än så i tankarna.... Men turligt nog stod där på hotellet en sån liten kärra med en rejäl stol, parasoll och parasollfäste - SALE! 1000 Baht för allt och det såg fint ut, så ja, vi slog till och köpte det! Skönt med kärran också så behöver man inte bära grejorna....... Så, mot beachen!! 


Liten vovve håller sällskap vid frukostbordet

Superskön stol!

Några timmar senare var lite nudellunch på hotellrummet och sen var det dax för skola och lite datoriserande.... försöker lära mig lite om webbhotell, hemsidor, domäner osv och inte helt lätt att läsa sig till allt, men det ska nog kunna gå så småningom! 


Härligt att kunna sitta ute och datorisera

Efter skolan gick vi på badshortsjakt! Jodå, finns mycket kläder här men inte helt lätt att hitta "elaphantsize" som dom säger..... Först besök på ATM och hämta lite cash, jösses vad kursen har fallit, INTE kul alls faktiskt.... I dec fick man nästan 500 Baht för 100 kr och nu fick vi så lite som 363 Baht för en hundralapp! Det är rätt stor skillnad på några månader det..... Skitkrona....(Även om här naturligtvis fortfarande är billigt så retar man sig lite ändå!) När vi sen stor där och dividerade hör vi gnissel och skrik och pang så flög två ryska turister på moppe i gatan! Dom körde ihop med en tuk tuk på nåt vis och välte! Lite kaos blev det allt men turligt nog skadade dom sig inte jättemycket.... Tipsade dom om att ringa turistpolisen och få hjälp men dom ringde sitt hotell och skulle få hjälp av dom. När man råkar ut för någon incident här är det absolut bäst att ringa turistpolisen och få hjälp annars kan man åka på både det ena och det andra....Sen blev det lite shopping, lite t-shirts och shorts till mannen blev det innan det kurrade rejält i magen, så vi traskade ner till beachen och restaurang Sole Mio där. Sååå mysigt att sitta i sanden vid havet och käka.


Stackars mannen får stå ut med mitt fotande.....


Recension: Reggaebar/restaurang som på kvällstid dukar upp med massa bord och stolar ute i sanden, vilket såklart är himla mysigt! Mycket folk så det verkar vara en populär restaurang. Körde livemusik när vi var där och det är rätt vanligt på många restauranger här (kvaliten på sångare/sångerskor varierar STORT....) Vi beställde mixed sallad, vegetariska vårrullar och thai omelett m räkor och två San Miguel (low calorie) och detta var det dyraste vi ätit och druckit hittills, notan slutade på 630 Baht, 175 kr ca. Här kostade ölen 120 baht/st, 35 kr, och då att jämföra på restaurangen igår där den kostade 65 baht, 18 kr..... Rätt rejäl skillnad även om man kan anta att det såklart är dyrare på restauranger nere vid stranden men det dubbla tyckte jag nog var lite mycket.... Maten var dock god och som sagt det är mysigt att sitta på stranden. Godkänt och rekommenderas absolut!

På hemvägen hittade vi äntligen badshorts så då var det lika bra att köpa 2 st med en gång! 400 Baht, ca 110 kr, är helt ok...... Kvällen avslutades med ett antal rundor kortspel på balkongen, myspys! (O ja, denna gången förlorade jag flest gånger...)




"Hälften av det du oroar dig för händer aldrig,
resten händer ändå"

Chiao!!

onsdag 25 februari 2015

NU har det hänt!!!!!

Japp, idag var det dax!! På med gympadojjorna, shorts o linne och powerwalka!! Jadå,hör och häpna, kl 8 var träsktrollen på väg.... Ner till strandpromenaden och full fart (eehhh, eller i alla fall framåt....) Puhhh, jobbigt värre..... men lagom varmt innan solen hunnit börja gassa för mycket. Och faktiskt vääääldigt skönt! Att kunna vara ute och gå utan att frysa och att axlarna ska behöva sitta uppe i öronen....  att gå längs med havet är verkligen fantastiskt! Glädje och lycka!! Och minsann en halvtimme blev det (jaaa, jag vet.... det är kanske inte så jättelänge....) men det vill till att inte börja för häftigt för då kan man väl inte röra sig imorgon..... Vi har ju promenerat en hel del sen vi kom hit men inte så här i motionssyfte så vi är nöjda! Vi har ju i alla fall börjat och har som mål att det ska bli dagligen.

Härligt att powerwalka vid havet

Patong Beach kl 8.30 på morgonen, såååå fint!

Efter promenixen, en liten dusch och frulle på det sen bar det iväg till beachen idag igen! Ännu en dag med klarblå himmel och ca 33 grader.... Några timmar på våra saronger (som vi för övrigt hittade för 100 Baht/st på väg hem igår kväll) i skuggan av några träd blev det innan vi slog oss ner på en enkel, liten restaurang precis vid strandkanten och njöt! Det var dax för lunch! Och vilken lunch sen......


Myspys på stranden

Våra följeslagare även på stranden! Julklapp från Elvira och "resaivägpresent" (ugglan då alltså...) från lillsyss och svåger! 




Lunchdax på stranden

..... studentlivet har börjat! Det fick bli EN flaska sodavatten att dela på.... hihi, nädå, vi tog vars en cappuccino och delade på en sandwich m lite pommes, räckte mer än väl! Och gott! Sen var det dax för mannens skola och jag stannade på hotellet och meckade lite....


Mannens skolböcker och läxläsning

Ikväll tog vi en promenix (oj, vad vi rör på oss helt plötsligt...! ) bort till svenska gatan och käkade än en gång på Break Point där vi åt för några dagar sen, god mat och billigt! Och kolla vad vi hittat! En lowcalorie öl som faktiskt är GOD! San Miguel, och inte mycket dyrare än Chang el Singha, Så den kan man ju dricka emellanåt istället för Chang/Singha. Så känns det i alla fall liiiite bättre....





Mixed sallad, garlic bread, Fried rice in pineapple, Chicken sweet & sour och två San Miguel, 420 Baht (110 kr ca)! De e billigt! Lite shopping i mataffären på hemvägen, alltid bra att ha lite mat att göra/käka på hotellet och kunna göra eget te/kaffe. Läxläsning på det och en liten skype med födelsegrisen Nattelisan och de andra i huset i Billeberga, dock väldigt tråkigt internet så det blev lite si och så med snackandet... Men bättre lycka nästa gång! Natti Natti!

Grattis på födelsedagen min fina tös!! 




"En mor håller sina barn i handen en kort stund i livet,
men för alltid i sitt hjärta"

Chiao!!

tisdag 24 februari 2015

Allvaret är här!!!

Idag börjar allvaret!!! Studentlivet!!! Ojoj, hur ska det gå???? Spännande ska det bli i alla fall och se om mannen överlever första "skoldan"! Men innan det är dax för skola har vi faktiskt lite tid för strandhäng.... Klarblå himmel och 34 gr varmt.... Nice!! Sagt och gjort, vi packade ihop oss och våra grejor och traskade den lååååånga vägen (typ ca 500 m) ner till beachen.... Lyxa till det med parasoll och dynor idag också då det var upptaget på skuggplatserna.. Och skugga behövs, i stort sett hela tiden. Man klarar max 10-15 i solen sen e man fried.....  Mysigt är det i alla fall :) Idag blåste det in mot land och då hade dom som flög sån här fallskärm efter båt lite problem att åka själv så då hoppade en thaiare på och satt på fallskärmens snöre och styrde! UTAN att sitta fastspända! Dom e helt galna..... men dom styrde så fint så alla fick landa snyggt och prydligt på stranden utan att fastna i palmerna!

Myspys på hög nivå

Galna thailändare!

Finaste mannen!

Efter 3 timmar och ett antal dopp senare drog vi oss tillbaka till hotellet igen. Skolan börjar kl 15 så det är rätt lagom att ha nästan hela dan "ledig" innan. Efter lite lunch på rummat, bestående av en påse nudlar (som vi delade på) och några sk vitlöksbrödbitar (med en massa socker på...) var det så äntligen dax!


Lunch på vår balkong

Tid att vinka av mannen som traskade den låååånga vägen till skolan, 75 m ca. Good luck honey! Och jag grävde ner mig i datoriserande med ett halvtaskigt internet.... men så är det ju....Tycker det är rätt kul att fixa och mecka med foto och skulle vilja ha nåt mer bra program för det (som inte kostar alltför mycket....), nån som har nåt tips??? 4 timmar senare återkom mannen glad i hågen MEN - GUD, VA SVÅRT, va hans första kommentar!! Och det är en liten klass, han och en till svensk tjej bara...... som kan prata thai då hon redan läst lite innan... Haha, oj, hur ska det gå!!! Det fixar du galant käraste!!! Lite läxläsning och sen dax att fixa lite nya passfoto till visumet, 6 passfoto 150 Baht (ca 40 kr), de e lagom det!! En kort runda ikväll då vi hunnit bli rätt hungriga så vi slog oss ner på en restaurang i närheten. Rätt sega ikväll så på vägen tillbaka slank vi inom och fick lite fot/benmassage, ljuvligt för lite svullna fötter! 


Haha, en liten miss idag.... Vi var så hungriga så maten slank ner väääääldigt fort!!! 
Recension: En restaurang av det enklare slaget, ligger på 94/10 Sai Namyen Rd, med ok personal. Inte speciellt glada för sina jobb tror jag men dom gjorde det dom behövde..... Serverar olika typer av frukostar, europeisk mat och thaimat. Ligger också vid en rätt trafikerad gata men helt ok ändå. Maten var helt ok. Vi åt chicken red curry, chicken w ginger, drack en Singha och en San Miguel (lowcalories...), slutade på 460 baht, ca 125 kr. Godkänt men inget direkt speciellt med stället. 


"För mycket av det goda kan vara UNDERBART!"

Chiao!!

måndag 23 februari 2015

Tuk tuk o Samakkea, Nai Harn

Efter en natts sömn i en minimalt mjukare säng än på förra stället var det dax att prova frukosten här. En mysig liten restaurang med några uteplatser (och en flock inomhus) och med en välkomnande personal slog vi oss ner vid ett utebord. Det är en del av det härliga här att kunna sitta ute varje dag och äta frulle el dricka sitt morgonkaffe! Här fick man en tallrik med ägg, bacon, korv, två toast, smör o marmelad och så te/kaffe och juice till det - fullt tillräckligt! Vi hade bestämt att vi skulle försöka hyra en moppe och köra ner till Samakkea och hälsa på de som bor i huset nu och sen åka till Nai Harn beachen och vidare till Rawaii men tji fick vi! Det var inte det lättaste att hitta en moppeuthyrare som inte skulle behålla passet under tiden man hyrde moppen! INTE OK! Naturligtvis kan man ju inte lämna ifrån sig sitt pass bara sådär..... galet! Man kunde lämna en deposition på nåt ställe på 400 euro, och på nåt ställe 4000 Baht.... Okej,, då får vi väl kolla taxi då - 1600 Baht tur och retur... Prutade lite men han skulle ändå ha 1200..- Nä, för mycket! Hmmmm, nähä, då fick det minsann va! Raggade tag på tuk tuken vi åkte med från förra hotellet till det vi har nu och kollade vad han skulle ha för att köra oss och sen hämta oss på kvällen igen.... Jodå, vi hittade honom.... Och han skulle ha 1000 Baht (260 kr ca)! Taget!! Jag är lite mesig och tycker inte riktigt om backarna här då thaiarna kör som galningar och vi har haft några rätt obehagliga turer tidigare på dom vägarna så lite tveksam var jag allt.... Men sa till chauffören -You drive carefully now! -Oh, Yes, I´m 50 years old.... no problem! Haha, jaja, okej, då testar vi.... annars får vi väl hoppa av på vägen ;) Och minsann, han körde verkligen försiktigt!! Bromsade till och med i nedförsbackarna och över alla guppen! Så det blev en riktigt härlig tur!

Tuk Tuk

Så, då var vi framme på Samakkea..... Usch, det var jobbigt..... Klump i både halsen och magen..... Men samtidigt underbart att vara där! Tog en liten runda på poolområdet och runt huset.... Sååå blandade känslor! Men bara älskar stället! 
















Samakkea Village, Nai Harn, Rawai

Hade som sagt tänkt göra lite mer denna dag men det slutade med att vi satt kvar hela em hos dom som bor i huset nu och sen lånade vi en moppe av grannen och hakade på ner till Nai Harn och käkade middag med dom! Ljuvliga, underbara Nai Harn! Känner mig så hemma där.... Så genom byn på moppe i det varma härliga vädret - kan det bli bättre?!?! En god middag på deras stamställe (som för övrigt heter Stammtisch.....) Paneng curry, gulasch m potatismos och vars en Chang slutade på 420 Baht, helt ok det också! Tillbaks till Samakkea och ringde vår tuk tuk så en halvtimme senare kom han och hämtade oss och körde oss lugnt och sansat tillbaka till hotellet, han ringer vi absolut fler gånger! Sen knallade mannen iväg och hämtade vår första runda tvätt vi lämnat iväg, 3 kg 150 Baht, ca 40 kr, helt ok :)
Avslutade dagen med lite skype med sonen och flickvän, som man naturligtvis saknar! Tack för att skype finns i alla fall!! 




"KARMA - do good things and good things will come your way"

Chiao!

söndag 22 februari 2015

Flytt, recensioner och BILDER!

Idag var det dax för flytt till det andra hotellet vi bokat, det som ligger precis vid skolan. Så efter frullen packade vi ihop oss och checkade ut.... mycket packning.... Tog en tuk tuk (haha, ja ett helt kvarter, kostade 100 Baht!) då vi konstaterade att det nog hade blivit liiiite jobbigt att gå och asa på alla väskor! Tur hade vi, så vi fick vårt rum redan när vi kom dit, toppen! Och på 5:e vån och med balkong ut mot gatan där skolan ligger och det är näääära! Nästan rakt över gatan bara, kanon! Installerade oss lite bättre i detta rummet och det kändes mycket trevligare och bättre än det förra plus att hr har vi en lagom stor o trevlig balkong vi kan sitta på (som vi inte kunde på den andra....).




Efter ett par timmar på hotellet gav vi oss ut på stan då det kändes som det var dax för lite shopping..... Vissa grejor som behövde införskaffas men som vi skjutit lite på. Så vi knallade bort till Jungceylon -  ett stort köpcentrum här mitt i Patong - jättefint är det! Då det var rätt många timmar sen frulle började vi med lite godsaker på Swensens! Dom har bara världens godaste Brownies!!!! (tycker i alla fall jag.....), så den måste ni testa om ni nån gång kommer till ett Swensens ställe! Dock är dom ju inte speciellt billiga men så fick det bli ändå idag! Mmmmmuuuuummmmsssss!!!!!


En brownies m glass o grädde, en sticky rice med glass, en islatte och en flaska vatten slutade på 450 Baht - ca 120 kr

Reebookskorna (äkta vara...) kostade 1450 Baht - ca 375 kr! Och vår fina Hello Kitty vattenkokare 399 Baht - ca 110 kr, T-shirts 199 Baht/st - ca 55 kr, 

Vi lyckades i alla fall hitta en del av vad vi sökte..... Lite tröjor till maken, ett par gympadojjor till mig (så SNART ska det börja promeneras på riktigt!), lite tvättmedel och schampoo/balsam så vi och våra kläder kan bli lite rena, muggar,skålar, bestick och en superfin Hello Kitty vattenkokare (fanns tyvärr ingen på hotellet) så vi kan koka lite te/kaffe och göra lite nudlar i alla fall! Och så bidde det en liiiiten mobil med simkort till mig också, hela 495 Baht kostade den (ca 125 kr...). Så jag har ett thainr också nu så vi kan nå varandra om det skulle behövas....
Efter ett antal timmars shopping började vi minsann bli lite hungriga så vi traskade iväg till en thai/grekisk restaurang på vägen till vårt hotell. Massor av folk och inte helt lätt att få bord.... Men gott och vi blev mätta!



Recension: En stor, väldigt enkel restaurang längs med ena huvudgatan i Patong. Serverar thai och lite grekiskt och massa seafood. Ok priser även här. Dock inte någon speciell mysfaktor utan väldigt mycket folk och trångt och kändes rätt stökigt och bökigt och mycket trafik precis utanför restaurangen, men så är det klart längs med huvudgatan. Men maten var god, jag åt Fried rice in pineapple, mannen Pad Thai med schrimps och vars en liten Chang, slutade på 460 Baht. För matens skull kan jag absolut gå dit igen men inte för själva restaurangens, då finns det trevligare ställen att sitta på. Men ska man bara ha något i magen för ätandet skull, så absolut! 

Sen styrde vi stegen hemåt och då var klockan redan rätt mycket och varma var vi (har "bara" varit ca 33 gr idag...)! In i duschen och slapp ett litet tag innan vi slocknade. Imorgon tänkte vi åka på lite utflykt om allt går som vi tänkt!

En liten recension om det första hotellet tänkte jag också ge er! Varsågoda!





Recension: Patong Pearl Resortel är ett 3-stjärnigt hotell som ligger i den norra halvan av Patong på en tvärgata mellan de två huvudgatorna. Det tar ca 3 min ner till beachen och 5 min till Bangla Road och Jungceylon. Precis runt hotellet finns gott om massageställen (bästa priserna vi såg), restauranger och affärer. Så läget är absolut kanon! 
Hotellet i sig är trevligt när man kommer in i lobbyn och personalen var trevliga. Incheckningen gick smidigt men vi hade blivit lite lurade vid bokningen där det stor "Free internet" vilket inte betydde fritt Wifi utan att man hade fri tillgång till Wifi:et men man fick betala för det..... Dålig och vilseledande info med andra ord. Och internetet var riktigt uselt, hade mycket problem hela tiden så ett stort minus om man känner att man vill ha tillgång till internet under tiden man är här. Hotellet lånar också ut handdukar att ta med till beachen och att använda vid poolen.
Rummet var lagom stort men balkongen var i stort sett helt onödig, där fick knappt plats en stol ute..... Toan oxå okej och det var hyfsat rent överallt. Dock lite skum doft, men så kan det ju bli här nere med mycket fuktigt klimat och AC:n förde ett väldigt oväsen hela tiden - rätt störigt! Rummet hade minibar och vattenkokare och tillhandahöll kaffe och flaskvatten, städning och rena handdukar varje dag. Tv fanns på rummet med en hel del kanaler (om man nu ville titta på tv). Vårt rum låg på 4:e vån men vi hade ingen speciell utsikt från rummet som var nåt att titta på precis....  
Restaurangen är rätt stor och serverar frukost där du kan få omelett, stekt ägg, bacon, korv mm och såklart thaimat. Dom hade även toast med 2 sorters marmelad, färsk frukt, juicer och te o kaffe. Helt ok frukost men man tröttnar snabbt. Dom har även lunch och a la carte men det provade vi aldrig där. 
Poolområdet är ok men inget överdrivet mysigt. Mat och dryck vid poolen får man beställa i baren som finns i restaurangen. Finns ett par parasoll och ca 10 solstolar så det gäller att vara där i tid om man vill få plats. Men rent och fräscht vatten i poolen i alla fall. Även dusch och toalett finns vid poolområdet. 
Pris per natt var 1500 Baht - ca 385 kr och fullpriset var egentligen 2200 Baht, och inte riktigt värt det jämförelsevis med andra hotell jag varit på.
Summa: Hotell som blivit något slitet men ok för några nätter med tanke på läget. Dock kommer jag inte bo här igen. 


" I choose to make the rest of my life the BEST of my life!"

Chiao!

lördag 21 februari 2015

Borgmästaren på besök och massa bilder!!!

Efter frukosten packade vi ihop oss och traskade ner till stranden och hyrde parasoll och två madrasser (JA, det kan man faktiskt fortfarande göra.....). Klarblå himmel och strålande sol, så lovely!! Efter ett par timmar i skuggan kom en av killarna som hyr ut parasoller och kallade på alla att komma med honom.... Öhhhh???? "Come, come, and talk..... you want sunbeds??!! Come, talk to mayor!! Ok, vi hänger med alla andra upp från stranden.... Och jo, mycket riktigt, möjlighet att prata med borgmästaren om situationen för tursiterna på stränderna.... solstolar, parasoll, käka på stranden, massage osv.... Han var på "turné" och snackade med en massa turister om hur man upplever stränderna här nu.... Många tycker såklart det är jättejobbigt utan solstolar (för vår del behövs det INTE....) men gamla människor (även andra såklart....) har ju problem att ligga i sanden. Borde naturligtvis finnas möjlighet till både och kanske... Jaja, får se vad som händer.... Han skulle vidare till Bangkok i alla fall och rapportera. Ljuvligt att kunna se sanden och havet när man e på stranden i alla fall så under lite mer ordnade förhållanden och inte lika mycket som tidigare hade kanske varit det optimala..... Vi fick minsann köpt oss vars en uppblåsbar huvudkudde också, rätt skönt att ha på stranden faktiskt..... och en liten sopkvast måste man ju ha!!! Det tyckte mammsen också :) (Hon är ju självklart med oss överallt här)

Finaste mammsens typiska sopkvast och såklart i en solstol på stranden..... Kärlek och enorm saknad! 

Lunch...... :)

Patong Beach

Liten båt ankrad i Patongbukten



Efter att antal timmar på stranden (eg lite för länge....) såg makens fötter och händer ut såhär.....

Syns kanske lite dåligt men inte helt jämn bränna.....

..... inte bra, inte bra! Glömde visst smörja lite igen nere på stranden.......

Kvällen bjöd på promenad bort till "svenska gatan" igen då vi bestämt oss för att käka på ännu en restaurang där (bra priser...). 



Recension: Ytterligare en trevlig restaurang på "svenska gatan" med bra priser. Enkla vita plaststolar och inte en massa krussiduller men dukar på borden i alla fall. Gott om svenskar/scandinaver även här. Trevlig personal och bra service. Mannen åt Mixed chicken/pork with basilleaves (han beställde starkt...), jag Chicken w mixed vegetables och vars en liten Chang till det. 430 Baht, lite dyrare än Break Point (som ligger 3 meter därifrån...) men värt pengarna ändå. Mycket gott!! Rekommenderas absolut också! 

Som sagt, mannen beställde starkt och beställer man starkt får man starkt.... han brukar inte mesa alls men detta var det starkaste han ätit nånsin! Han fick till och med plocka bort en del chili... ;) 
Lite hummer och tigerräkor på en restaurang vi gick förbi, inte jättesmå precis!

Avslutade dagen med en mysig promenad nere på stranden i den fina, mjuka, härliga sanden. Såååå härligt!!!   (Och några selfies såklart utanför hotellet!)



Vykort till er alla från Phuket! 

"The world is a book and those who don´t travel
 read only one page"
                                         St. Augustine

Chiao!!