<!--<style ><!--/*<!-- -->

This page has been moved to a new address. Redirecting....

<!-- /*--><!--/*--> Vårt Thailandsäventyr 2015 : mars 2015

tisdag 31 mars 2015

Oh yes!! Bokat och klart!!! Tips mottages tacksamt!!!!

Jodå, så att! Då har vi bokat vår lilla visatripp.... och det blev Hong Kong!!




Såååå himla spännande ska det bli! Den 15 april lyfter vi för 4 nätter i storstan! Ska bli häftigt! Hittade hyfsade flygbiljetter för ca 2500 kr/pers och ett litet, enklare guesthouse väldigt centralt för 725 kr/pers i fyra nätter. Så om någon har några tips på saker/ställen/restauranger man ABSOLUT inte får missa när man e där får ni väldigt gärna tipsa!! Vi passar som sagt på att åka den veckan mannen har lov ifrån skolan pga av Songkran - Thailändska nyåret. Och det är visst något helt galet tokigt har vi hört!! Man kastar vatten på varandra..... och därefter mjöl....(har folk berättat för oss...)! Eftersom det tyvärr innebär en hel del alkohol i samband med bil- och moppekörning vill vi undvika att vara ute på vägarna under de dagarna Songkran firas, den 13-15 april. Eftersom vi har en bit till flygplatsen har vi bokat in oss på ett enkelt litet bungalowhotell alldeles nere vid stranden bara ett par kilometer från flygplatsen två nätter innan vi flyger till Hong Kong. Kan vara mysigt med liten utflykt och se nya stränder på norra Phuket också.... Så det blir en hel veckas semester för oss då :) 

Morgonen bjöd på en härlig pw nere på Rawai (vi moppade dit då först alltså!)......







....... och efter det var vi ju såklart jättehungriga och stannade till på bageriet och köpte oss vars en nybakad baguette (20 baht/st och man äter bara en halv...) o dom e riktigt supergoda! Hade sällskap precis i närheten av uteplatsen av familjen ekorre, mamma el pappa (får från och med nu heta Scrat....) och de två barnen,(vi kallar dom Piff och Puff!) och dom e så himla roliga att sitta och kolla på!





Lite plugg på det och sen hade vi ekorrarna på andra sidan huset i en av palmerna och Scrat snackade som tusan med Piff och Puff, gulligt! Dom hoppade och studsade och ett, tu, tre trillade Piff ner i vår häck... samtidigt som vi tittade på Puff och 10 sekunder senare var Piff borta! Men, var i hela friden tog han vägen????? Scrat började snacka som tusan och tittade överallt runt omkring och höll på som tusan... vi letade men hittade inte Piff! Scrat hoppade upp på huset och gick där och tittade neråt och förde ett fasligt oväsen.... Nämen guuuuud, tänk om en orm tagit Piff????? Vi letade hur länge som helst men han var borta..... Usch, stackars Scrat.... Långt om länge gav Scrat upp och tog Puff med sig upp i sitt bo... Uuuhhhhh, om en orm tagit en ekorre är det nog inte en sån "liten" som den gröna jag såg.... Usch!!! Letade från och till hela em men hittade inte Piff nånstans.... och Scrat letade och kallade överallt här.... Stackare! Jaja, naturens gång......  





Idag fick det bli en rejäl städrunda på nedanvåningen, var ett litet tag sen.....(haha, jag har inte städat själv ordentligt sen vi kom hit, det brukar städerskan sköta....) Sagt och gjort, full fart (eehhhh, eller i alla fall fart....) Och mitt i alltet sen hörde jag Scrat snacka och kollade ut runt i palmerna... och DÄR VAR HAN JU, PIFF!!!! Han var tillbaka, välmående och pigg såg det ut som i alla fall!!! Och vilket tjatter det blev!! Han fick sig nog en liten utskällning av Scrat... men så gott att se att han var levande (och skönt att veta att det inte är en stor orm precis i krokarna här....) Några timmar och dopp senare var det helt plötsligt mörkt... men då var jag klar! Så skinande rent så.... (haha, lite i alla fall....). Väntade hem mannen när som helst och slog mig ner i soffan på terrassen med en go GT, inte så dumt faktiskt! 





Och med lite tända ljus här och var blev det en riktig brakmiddag!! Haha, NOT!!! Nä, ännu en nudelmiddag! Men det e ju så gott!!!! O billigt.......





"Tänk inte så jäkla mycket, bara gå på känsla och låt saker bli som dom blir!"

Chiao!!

måndag 30 mars 2015

Fattigt i dubbel bemärkelse.....

Ja, idag går det delvis i det fattigas spår..... både på inspiration, innehåll och mängd......
Jag tänker ofta när vi rör oss i krokarna hur fattigt och skräpigt många bor och har det.... Ur mina ögon sett så känns det som att många verkligen har det väldigt fattigt och torftigt och jag e väldigt tacksam för att vi har det så bra som vi har det! Sen är det ju tyvärr så att dom väl inte e sådär jättenoga med att inte slänga sina sopor och gammalt skit lite där dom känner för det, vilket ju såklart gör att det ser ännu skräpigare ut överallt.... Men trots det möts man så gott som alltid av leende människor när man är ute och går (speciellt utanför turiststråken....) Det är väldigt härligt att slippa alla stressade och "radarstyrda" människor utan tillstymmelse till leende och möta okända människors blickar i Sverige (bla)......




Kan väl också säga som så att de som i västvärlden klagar på vissa yrken och hur "jobbigt" det är att jobba kanske skulle komma hit o jobba ett litet tag som thaiiarna gör.....  6 dagar i veckan (minst) och typ 10-12 timmar om dan..... i 35 graders värma (i skuggan då alltså....) 






Vi har det dock inte så fattigt i vårt hus.... men MYROR har vi fortfarande! Mannen går på myrjakt med sprayflaskan i högsta hugg och sopar väck dom när dom har dött..... Vill inte gärna bli biten av en faktiskt! Annars startade dagen för min del med 20 längder i poolen och efteråt kände jag att jag är räääättt krickig i kroppen (och mannen likaså) så vi bestämde oss för att köra ner till massörerna vi var hos igår och få en liten ordentlig rygg/nackmassage och thaimassage till mannen. Och nä, detta tillhör inte de fattigas vardag precis.....






Och efter massagen ser man ut såhär..... Snyggo.....haha.... Jaja, skönt var det i alla fall och 550 baht för oss båda för 1 timme vardera..... Helt okej! Moppade vägen om Tesco och handlade lite innan vi åkte hemåt för skype med två av döttrarna och ena fadern. Efter tre timmars skypande var det dax för ryggläge....

Ja, såhär fattigt blev det idag.... men, så kan det vara ibland! 


"Don´t say 
There´s still time,
 or 
Maybe next time. 
Because there´s also
 the concept of
 It`s too late"

Chiao!!


söndag 29 mars 2015

ÅÅhhhhh, näeee, fy va oaptitligt!!!!

Efter ytterligare några timmars sömn från det vi vinkade av våra gäster röjde vi undan lite och meckade och hade oss (eller ja..... mannen för det mesta medan jag satt vid datorn och grejade....) för att sen strax efter lunch hoppa på moppen och körde ner till beachen. Och där var rääätttt varmt idag, blåste nästan inget alls! Helt stilla, till och med vattnet var lugnt vilket inte har hänt jätteofta när vi varit där nere. Inte speciellt mycket folk heller trots det var (och INGA skrikiga kineser i närheten heller!) Tänkte att vi idag skulle handla lite lunch från dom här vagnarna som står uppställda vid stranden och säljer diverse mat. 




Mannen knallade iväg och en stund senare kom han tillbaka med kycklingspett, papayasallad, ananas och vars en chang, mums!!! Högg in direkt och hmmm, lite brosk i första biten av kycklingen.... sådär gott..... men jaja, det kan ju såklart hända. Men likadant med andra... tittar lite noga på bitarna....ÖÖÖÖRRRKKKK, ser ut som rumporna på små, små kycklingar! Åhhh, ser små, gula, ulliga, söta kycklingar framför mig... Usch, näääeeee, isch, fy, det var inte aptitligt! Det får allt va så med det! (den maten sparar vi till andra....) O papayasalladen.... tja, ätbar men inte mer heller.... men ananasen var god!! Så det blev i stort sett lite ananas och en chang till lunch! Så det kan gå!!!






Lite massagedax men då dom inte är så värst billiga och inte prutvänliga direkt på beachen hoppade vi på moppen några timmar senare ner till Rawai. Hittade ett ställe med massagefåtöljerna ute så man hade utsikt över Rawai beach, (plus att dom hade en liten "bar" också!) mysigt! Duktiga och trevliga tjejer också och 250 baht/fotmassage, godkänt!






Efter massagen tog vi vägen via "svenskJörgen" och tog en liten dricka o snackade lite skit innan vi körde hemåt Sai Yuan där vi trillade in på en restaurang som heter J-Fai (Efter ett tips ifrån en av mina läsare här på bloggen!). Ett trevligt, enkelt thaihak med vänlig personal och billigt!  Tack snälla för tipset!!!!


Mannen leker med selfiepinnen.....





Recension: Ett enkelt, trevligt thaihak längs med huvudvägen i Sai Yuan, snett emot Tesco express. Var i stort sett tomt när vi kom dit så blev lite tveksamma (som man ju lätt kan bli med tomma restauranger...) men bestämde oss för att följa tipset om god mat! Möttes av väldigt trevlig personal och slog oss ner. Trots lite lunch kändes det som att det räckte med lite "enklare" mat och vi beställde in fried rice m kyckling och pad thai m kyckling och så vars en chang. Tog inte lång tid innan drickan kom och efter ytterligare några minuter kom maten. Lagom stora portioner och mycket gott!!!!  Och billigt!! 220 baht, knappt 60 kr! Vi var verkligen nöjda och hit kommer vi definitivt gå fler gånger!!! Rekommenderas starkt!!! 

Mätta och belåtna moppade vi hemåt, tog ett kvällsdopp och sen slöade vi på terrassen och lyssnade på musik (behövdes lite för här var vääääldigt tyst idag....) innan det var "time to go to bed!"

En liten bit i taget, och du kommer långt!

Chiao!!

lördag 28 mars 2015

Sista dagen och jag kan själv!!

07,00...... Vem fasen står precis utanför vårt hus och gafflar vid denna tiden på morgonen???? O inte speciellt tyst heller!! Åhhhh, kan inte sova längre... (ja, vet, det är inte såååå tidigt ändå....) Jaha, bara att pela sig upp ur bingen och kolla vad fasen det är för typer..... Nähä, där var ingen där inte... det är i några högtalare nånstans i krokarna här och dom bara fortsätter mala på! Jösses, att dom orkar! 1 timmes oavbrutet kacklande! Synd lite man inte fattar vad dom säger.... Jaja, då blev det en tidig morgon och vi kör väl en ps på det!
Idag är det ju sista dan innan våra gäster åker hem.... då blir det allt lite tomt! Lillfisen har tränat sina stämband lite då och då här (och dom är det absolut INGET fel på!) Busunge! 




Och som bekant är ju barn väldigt duktiga på att kunna det mesta själv i denna åldern (också...) så äta gör vi gärna själv med fingrarna..... Blir ju rätt så kladdigt men man måste såklart prova eller?? Rätt skönt att sitta ute för det är bara att spola av med slangen sen när det är färdigätit! Hur ska det gå hemma sen???? Blir inte lika enkelt att spola av bara....  Och sen så är hon väldigt förtjust i nudlar! Och tar gärna mammas också......




Det där med leksaker är det ju lite si och så med.... roligare med en flugsmälla och en tom fisksåsflaska! Och boken... ja, den tuggar vi på istället för att läsa...  I em när mannen moppat till skolan passade Nattelisan på att gå iväg och ta en helkroppsmassage (både första och sista på semestern....) så stannade prinsessan här hos mig. Tog sista doppet med dom sen och satt i poolen och flabbade lite med grannen här.... 













Ikväll blev det hämtemat på Home Steak, 2 fried rice m kyckling och jag tog en pad thai m kyckling. Tyvärr var min kyckling inte riktigt frisk (smakade rent ut sagt riktigt vidrigt....) så för min del nöjde jag mig med en liten dubbelmacka istället, känner inte för att bli sjuk precis! Deras andra mat smakade hur bra som helst så lite oturligt var det allt..... 
Nattis kojade rätt tidigt (dom ska åka mitt i natten sen), och mannen och jag satt o spelade lite kort innan vi sov några timmar för att sen gå upp och vinka av prinsessan och hennes mamma. Halv fyra ringde klockan så lite yrvaken hoppade jag i morgonrocken och fick kramat om barn o barnbarn innan taxin kom och hämtade dom! Hoppas nu ni får en bra resa hem!!! 



"Follow your heart, but take the brain with you"

Chiao!!

fredag 27 mars 2015

Hallå!!! Vart tar du vägen, tiden????

Jösses vad tiden går fort!!  Idag är det 3 veckor sen vi kom till Samakkea och snart har vi varit på plats i Thailand i 6 veckor! Och så är det bara 1 dag till sen åker Nattelisan och prinsessan hem.... Har redan gått två veckor sen dom knackade på dörren och chockade oss rejält!! Inte klokt egentligen.... Men tror nog allt dom längtar hem till mannen/pappa.... två veckor e ju lång tid att vara utan varandra! Men så härligt att dom kom hit och hälsade på! Tufft gjort gumman! 










En hel del lek och bad även idag såklart och to mig även en ps sådär på em istället, skönt. Och så hade vi besök av familjen ekorre!! Mamma el pappa som tog sina två små barn på upptäcksfärd i palmerna och på grannens hustak! Såååå himla söta!!!! 




Ikväll hade vi bestämt att vi skulle åka ner till Rawai och äta på den där restaurangen där man köper färsk fisk på ena sidan gatan och går sen in i restaurangen på andra sidan som då tillagar det som man vill ha det. Nattis, Elvira och jag tog tuk tuk ner och mötte upp mannen där efter hans skola.




Det är inte så himla lätt vad man ska köpa då det finns en sån massa att välja på.... men till slut bestämde vi oss. Och hagalna som vi e köpte vi en hel massa räkor, musslor och bläckfisk.... (liiiite mycket blev det allt!) Idag var där inte lika mycket folk på restaurangen som förra gången, vilket var skönt, men lillfisen var inte på sitt bästa humör precis..... Och lite rörigt var det allt med vems mat som var vems i restaurangen idag men ill slut blev det rätt. Efter en stund och fröken Elvira var på ett uselt humör kom "bossen" och frågade om en av hans flickor skulle passa henne en stund så vi fick äta i lugn och ro....och det fick vi då och gott var det! 





Mannen kämpar på med sin skola och pluggar som tusan.... Skriver, läser krumelurer (även om han inte vet vad han läser....) och pratar lite grann.... Duktigt!! 
Ännu en lugn dag till ända i vårt paradis där vi känner oss väldigt hemma och njuter varenda dag! 

"Njut av stunderna i livet, imorgon är det minnen"

Chiao!!

torsdag 26 mars 2015

Kolla in detta Hobbithuset ni kan bo i!!!!

Här har jag hittat ett häftigt stället att bo på!! Bara en liten bit ifrån vårt hus hittade vi detta när vi skulle dricka kaffe på ett nyöppnat ställe som heter Coffee House. Här kan man bo i ett Hobbit House! Fräckt! Resorten som heter Nanaphun resort 2 har ett par olika boendealternativ och ligger jättemysigt med en massa grönt runtomkring. Det finns ett Nanaphun resort nr 1 som ligger bara en liten bit härifrån men där finns inga Hobbit hus. 















Infor om Nanaphun resort 2:  
Nanaphun Resort 2 ligger i Sai Yuan på södra delen av Phuket, med Nai Harn beach el Rawai Beach inom tio minuters körning. Bekvämt utrustade boenden med grönskande trädgård och pool, i ett lugnt, fridfullt, privat och säkert område.
Med privata och bekväma rum, Nanaphun Resort 2 erbjuder thailändsk stil, gästfrihet och komfort. Alla villor är designade med inspiration av naturen. 

Standard Villa (24 Kvm): Villorna erbjuder olika utsikt över trädgården och alla har privat terrass så man kan njuta av trädgården och naturen. Pris från 800 baht/dag upp till 16500 baht/mån.

Deluxe Villa (74-84 Kvm): 2 sovrum med panoramautsikt över den tropiska skogen och poolen är perfekt för singlar, par eller familjesemester. Pris från 1400 baht/dag upp till 27000/mån.

Hobbit Hus (30 till 40 kvm): Det första hobbithuset på Phuket! Otroligt hus med perfekt blandning av komfort och elegans med en intim koppling till naturen. Expansiva takfönster och med en robust geodetisk design och med grön teknik för att hjälpa till att upprätthålla miljön. Huset är otroligt vacker när det ses "live". Pris från 1000 baht/dag upp till 28500 baht/mån.

Huset: (48-55 kvm): Detta består två sovrum med badrum, vardagsrum och kök. Det är idealisk för familjen som vill vara i ett lugnt område, men att ändå ha nära till alla attraktioner som Rawai och Nai Harn har att erbjuda. Pris från 1300 baht/dag upp till 30000 baht/mån.

Alla privata villor, har följande bekvämligheter som finns tillgängliga för våra gästers trivsel;
• Privat uteservering
• Internationell Kabel-TV
• Luftkonditionering med individuell kontroll
• Te & kaffe faciliteter
• Varm och kallvatten dusch
• Kyl och Mini-bar

• Gratis trådlöst ADSL Internet

Nanaphun Resort 2 ger dig inte bara ett vilsamt boende utan har också bekväma faciliteter. 
* Flygplatstransfer
* Tvättservice
* Läshörna
* Taxiservice
* 24-timmars roomservice
* Parkeringsplatser

I anslutning till resorten finns också en tysk restaurang och några boulebanor.

Bilderna och infon om resorten har jag hämtat från deras egen hemsida där ni kan gå in och läsa mer och titta på fler bilder, http://www.nanaphunresort.com/nanaphun2/index.html

Coffe House som ligger i anslutning till resorten (fattade det som att det är samma ägare) är nyöppnat sedan i vintras. Ser inte mycket ut för världen ifrån gatan men när man väl gått upp för trappan där möts man av ett riktigt mysigt cafe! Man blir mött av mycket trevlig personal och när man slagit sig ner bjuds man på ett glas med iskallt vatten, vilket inte är så dumt när man har promenerat en stund i värmen.... Trevligt inrett är det också och rent och fräscht. Och så har dom världens sötaste vovve där! (Och när man möter vovvar här så känner man hur man saknar våra vi hade där hemma......) Vi tog en cola, öl, en stor skopa glass och Nattis åt pannkakor m glass o grädde - och det var ingen liten portion! Inte jättedyrt, blev 290 baht så de e ok. Dom har på sin meny "all day breakfast", några enklare luncher, pannkakor i olika former, glass, smoothies, kaffe, mm, med helt okej priser. Så jag rekommenderar er absolut att besöka detta mysiga ställe!!!










När vi fikat färdigt blev det en runda till 7/11 för lite inhandling av lite mat och dryck. Idag blev det endast enklare kvällsmat innan vi skypade med en av döttrarna där hemma. 
Tidigare på dan hade vi tillbringat på Samakkea med bad, lek, plugg och lite datoriserande.... Ännu en varm dag med klarblå himmel.

Och förresten.... det kom inga stenar till trädgården idag... imorgon kanske.... :)




"Var den du vill vara, inte den andra vill se"

Chiao!!

onsdag 25 mars 2015

"Another day in paradise"

Lagom start på dagen med 400 m i poolen! Kunnat öka ytterligare, inte dumt alls (även om det känns som tusan överallt....) Fortsatte med plantering, flytt o rensning av lite ogräs osv i trädgården. Har beställt sten också och beskedet var att det skulle komma imorgon men av någon anledning känns det som att det nog inte gör det...... Jaja, det kommer säkert nån dag....Dumt att stressa ju.....
Lillfisen lekte och badade medan vi var lite aktiva.... 






På em åkte jag; Nattis och Elvira in till Kata för några timmars flanerande innan vi skulle möta upp mannen efter att hans skola var slut. Lite shopping blev det (med betoning på lite igen....) Satte oss sen nere på en restaurang vid stranden och fikade och tittade på solnedgången.... 




Busfia!!!
Ljuvliga unge!!

Mor & dotter selfie!

Och jag måste erkänna att jag verkligen ÄLSKAR solnedgångar!!! Kan sitta hur ofta som helst och bara titta & njuta..... Såklart e det ju ett stort plus att inte behöva frysa eller ha en himlans massa kläder på sig......(By the way, idag har det varit 35 bara....) Underbart!!!









Vi fortsatte traska och hamnade i Karon..... (mao gick vi rätt långt faktiskt denna dag!) Mötte upp mannen där och dök in på en restaurang där det satt en massa folk (brukar ju vara ett bra betyg....), där dom hade fri salladsbuffé och frukt. Och Happy Hour - köp en stor öl och få en liten på köpet - och det passade oss bra. Efter maten fortsatte vi upp till templet där det var lite marknad (vi hade tur som prickade in den för den är visst bara på tisd o lörd...) och med mannen med blev det lite mer shopping av nån anledning..... Fattar inte varför egentligen... Nån timme senare körde mannen hem och vår taxi kom o hämtade oss och en lugn färd hemåt. 






Recension: En rätt stor men enkel restaurang som ligger utmed ena huvudgatan i Karon en liten bit ifrån templet. Massor av folk när vi kom dit men vi lyckades få ett bord. Dock kändes det rätt rörigt och var rätt mycket liv eftersom det låg utmed gatan. Men vi fick ett trevligt bemötande och beställningen togs hyfsat snabbt. Inte så jättelång väntetid på drickan heller. Dom hade fri salladsbuffé och frukt och det var helt ok. Fick in min mat först, Tempura seafood, som jag sen upptäckte (efter att jag ätit hälften av salladen) att det inte var seafood utan bara räkor.... jaja, då kändes det som det var för sent att klaga. Fick tyvärr inte mitt ris förrän de andra fick sin mat och då hade jag nästan ätit upp allt. Beställde en portion nudlar till lillfisen, Chicken w garlic & pepper, Squid w garlic & pepper, och 1 stor Chang (o fick en liten på köpet) och 1 sprite, och notan slutade på 550 baht, ca 150 kr. Billigt men tyvärr var smaken bara sådär. Så summan blir nog att vi inte besöker den restaurangen fler gånger. 

När vi kom hem igen blev det lite skype med lillsyss där hemma och lite uppdatering om deras köksrenovering (sånt e ju alltid himla kul att följa!) och efter 1,5 timmes skype hade klockan hunnit bli långt över ett så det var verkligen dax för att rafsa ihop skelettet och masa sig in i bingen! Another day in paradise!

"It´s better to travel well, than to arrive"
                                                              Buddha

Chiao!!