<!--<style ><!--/*<!-- -->

This page has been moved to a new address. Redirecting....

<!-- /*--><!--/*--> Vårt Thailandsäventyr 2015 : Svindyrt!!!!!!!! (Hur något egentligen kan vara det i Thailand....)

onsdag 11 mars 2015

Svindyrt!!!!!!!! (Hur något egentligen kan vara det i Thailand....)

Okej, idag lyckades vi inte....... ingen ps och ingen pw..... kändes liiiite mycket i vissa delar av kroppen så bestämde oss för en liten vilodag idag! (Har hört nånstans att det nog är lite bra att ha då och då, eller???? Mmm, ja, tänkte väl det!) Men lite dopp i den inte alltför svala (drygt 30-31 gradiga) poolen blev det ändå och därefter en lagom kall dusch! Uppfriskande! 




 Mannen hade lite ärende som skulle göras idag så han moppade iväg rätt så tidigt, bla ta lite nya foto, få påskrivet lite papper och in till immigration (igen) för registrering. Och såklart upptäckte han innan han kom dit att jag också skulle skriva under ett litet papper.... så det bidde inget med det idag inte...... Ny dag imorgon..... Så lunchen fick jag äta själv idag, så den blev inte så avancerad..... Lite yoggi, toast och en halv gurka :) Skypade med två av döttrarna och prinsessan Elvira, lilla sötnosen! O lilla stumpan har snart blivit av med sina vattenkoppor!





Blev ett par timmar vid datorn, en stund med en ny bok under parasollet, lite skitsnack med grannarna på området och så en kall dusch (så kall den kan bli här....)! Mannen skulle på hemvägen stanna till och köpa diskmaskinstabletter och salt till diskmaskinen men ringde när han stod i affären....
- Alltså, du, har hittat här en 28 pack tabletter, vet du vad dom kostar?? 
- Öhh, nä, lite dyra vet jag ju att dom e här men..... 
- 578 baht!!!! -VAAAAA????? För 28 tabletter?????? 
- Japp, och saltet runt 200 baht! 
- Finns det verkligen inget annat???? Nånannanstans i affären?? 
- Nooppp..... 
- Då diskar vi för hand!!! 
Herrejösses!! 578 baht/28 tabletter = 20,65, vilket alltså motsvarar ca 5,65 kr/tablett!!! Och ett paket salt, ca 55 kr. Nähädu, då får vi allt diska för hand! Shit, va dyrt!! 

Klockan rusade iväg och vi bestämde oss för att köra ner i byn och käka ikväll. Hamnade på ett ställe som heter Home Steak (där vi ätit några gånger tidigare) och lika mysigt, och lika god mat som alltid. Hyfsade priser också.










Bild lånad från AsiaWebDirect
Recension: En lagom stor restaurang i Nai Harn med väldigt familjär och vänlig personal och snabb service. Supermysigt med en massa grönt, belysning och en hel del roliga trätavlor/figurer och det är en lugn och avslappnad miljö. Det vi beställde kom in rätt snabbt och vi åt mixed sallad, väldigt fräsch sådan, och vitlöksbröd till förrätt. Till huvudrätt beställde vi Chicken w sweet chilli, onion & springonion, Minced pork w basil leaves och ris till och såklart vars en Chang till det. Allt jättegott och rätt stora portioner (om man beställer förrätt innan), för vår del i alla fall. Notan slutade på 610 Baht, vilket inte var det billigaste men heller inte det dyraste med tanke på att vi tog förrätt också. Ett ställe vi absolut kommer att äta på igen. Rekommenderas absolut! 

Mätta och belåtna moppade vi vidare genom byn och stannade till och lyxade (IGEN) med lite fotmassage...... Kostar lite mer här än inne i Patong men 250 Baht, ca 65 kr, är helt ok det också! Så skönt!!  Väl hemma fick vi pratat lite med föräldrarna i Svedala, maken pluggade lite och sen hade dagen hunnit bli natt....





"If you don´t like where you are, then change it.
You are not a tree"

Chiao!!

4 kommentarer:

Klockan 12 mars 2015 kl. 21:15 , Blogger Marie-Anne sa...

Hej! Vad kul att hitta din blogg! Kom hem för några dagar sedan efter att ha tillbringat tre månader i Thailand, varav de tre sista veckorna i Sai Yuan - för sjätte gången! Jag vet inte var stället ni bor på ligger, men det är väl rätt nära där vi bodde.......Och Home Steak - hälsa A och Daa nästa gång ni är där! Ha det underbart - jag kommer att följa er och längta tillbaka!

 
Klockan 13 mars 2015 kl. 07:31 , Blogger Unknown sa...

Hej! Kul att du hittat hit!! Visst är här underbart! Samakkea Village ligger på Soi Samakkea 2, i mitten ungefär, ett område med 11 hus, kanonställe! Sai Yan, var ligger det? Ja, ska hälsa Home steak när vi är där nästa gång! Kul att du hänger med!!! Mvh Sissi

 
Klockan 13 mars 2015 kl. 08:21 , Blogger Marie-Anne sa...

Sai Yuan är namnet på byn där Home Steak ligger! Vi bodde mitt i byn, och körde moppe till stränderna - det är inte gångavstånd! (2 km till Nai Harn). Mysig restaurang med supergod och billig thaimat mitt i byn är J Fai, eller Stenbordet som vi kallar den.(ligger snett emot Lotus). Rekommenderas!

 
Klockan 13 mars 2015 kl. 10:01 , Blogger Unknown sa...

Ahhh, nu kopplar jag ju!!! (E lite trögtänkt ibland....) Ja, vi har av någon anledning alltid kallat området där vi bor för Nai Harn, men det är ju Sai Yuan! Om man fortsätter den lilla vägen fram där Home Steak ligger tills man kommer till en t-korsning, tar man höger där och en bit längre fram på höger sida ligger området där vi bor! Tack för tipset, den ska vi absolut prova!

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida