<!--<style ><!--/*<!-- -->

This page has been moved to a new address. Redirecting....

<!-- /*--><!--/*--> Vårt Thailandsäventyr 2015 : Flytt, recensioner och BILDER!

söndag 22 februari 2015

Flytt, recensioner och BILDER!

Idag var det dax för flytt till det andra hotellet vi bokat, det som ligger precis vid skolan. Så efter frullen packade vi ihop oss och checkade ut.... mycket packning.... Tog en tuk tuk (haha, ja ett helt kvarter, kostade 100 Baht!) då vi konstaterade att det nog hade blivit liiiite jobbigt att gå och asa på alla väskor! Tur hade vi, så vi fick vårt rum redan när vi kom dit, toppen! Och på 5:e vån och med balkong ut mot gatan där skolan ligger och det är näääära! Nästan rakt över gatan bara, kanon! Installerade oss lite bättre i detta rummet och det kändes mycket trevligare och bättre än det förra plus att hr har vi en lagom stor o trevlig balkong vi kan sitta på (som vi inte kunde på den andra....).




Efter ett par timmar på hotellet gav vi oss ut på stan då det kändes som det var dax för lite shopping..... Vissa grejor som behövde införskaffas men som vi skjutit lite på. Så vi knallade bort till Jungceylon -  ett stort köpcentrum här mitt i Patong - jättefint är det! Då det var rätt många timmar sen frulle började vi med lite godsaker på Swensens! Dom har bara världens godaste Brownies!!!! (tycker i alla fall jag.....), så den måste ni testa om ni nån gång kommer till ett Swensens ställe! Dock är dom ju inte speciellt billiga men så fick det bli ändå idag! Mmmmmuuuuummmmsssss!!!!!


En brownies m glass o grädde, en sticky rice med glass, en islatte och en flaska vatten slutade på 450 Baht - ca 120 kr

Reebookskorna (äkta vara...) kostade 1450 Baht - ca 375 kr! Och vår fina Hello Kitty vattenkokare 399 Baht - ca 110 kr, T-shirts 199 Baht/st - ca 55 kr, 

Vi lyckades i alla fall hitta en del av vad vi sökte..... Lite tröjor till maken, ett par gympadojjor till mig (så SNART ska det börja promeneras på riktigt!), lite tvättmedel och schampoo/balsam så vi och våra kläder kan bli lite rena, muggar,skålar, bestick och en superfin Hello Kitty vattenkokare (fanns tyvärr ingen på hotellet) så vi kan koka lite te/kaffe och göra lite nudlar i alla fall! Och så bidde det en liiiiten mobil med simkort till mig också, hela 495 Baht kostade den (ca 125 kr...). Så jag har ett thainr också nu så vi kan nå varandra om det skulle behövas....
Efter ett antal timmars shopping började vi minsann bli lite hungriga så vi traskade iväg till en thai/grekisk restaurang på vägen till vårt hotell. Massor av folk och inte helt lätt att få bord.... Men gott och vi blev mätta!



Recension: En stor, väldigt enkel restaurang längs med ena huvudgatan i Patong. Serverar thai och lite grekiskt och massa seafood. Ok priser även här. Dock inte någon speciell mysfaktor utan väldigt mycket folk och trångt och kändes rätt stökigt och bökigt och mycket trafik precis utanför restaurangen, men så är det klart längs med huvudgatan. Men maten var god, jag åt Fried rice in pineapple, mannen Pad Thai med schrimps och vars en liten Chang, slutade på 460 Baht. För matens skull kan jag absolut gå dit igen men inte för själva restaurangens, då finns det trevligare ställen att sitta på. Men ska man bara ha något i magen för ätandet skull, så absolut! 

Sen styrde vi stegen hemåt och då var klockan redan rätt mycket och varma var vi (har "bara" varit ca 33 gr idag...)! In i duschen och slapp ett litet tag innan vi slocknade. Imorgon tänkte vi åka på lite utflykt om allt går som vi tänkt!

En liten recension om det första hotellet tänkte jag också ge er! Varsågoda!





Recension: Patong Pearl Resortel är ett 3-stjärnigt hotell som ligger i den norra halvan av Patong på en tvärgata mellan de två huvudgatorna. Det tar ca 3 min ner till beachen och 5 min till Bangla Road och Jungceylon. Precis runt hotellet finns gott om massageställen (bästa priserna vi såg), restauranger och affärer. Så läget är absolut kanon! 
Hotellet i sig är trevligt när man kommer in i lobbyn och personalen var trevliga. Incheckningen gick smidigt men vi hade blivit lite lurade vid bokningen där det stor "Free internet" vilket inte betydde fritt Wifi utan att man hade fri tillgång till Wifi:et men man fick betala för det..... Dålig och vilseledande info med andra ord. Och internetet var riktigt uselt, hade mycket problem hela tiden så ett stort minus om man känner att man vill ha tillgång till internet under tiden man är här. Hotellet lånar också ut handdukar att ta med till beachen och att använda vid poolen.
Rummet var lagom stort men balkongen var i stort sett helt onödig, där fick knappt plats en stol ute..... Toan oxå okej och det var hyfsat rent överallt. Dock lite skum doft, men så kan det ju bli här nere med mycket fuktigt klimat och AC:n förde ett väldigt oväsen hela tiden - rätt störigt! Rummet hade minibar och vattenkokare och tillhandahöll kaffe och flaskvatten, städning och rena handdukar varje dag. Tv fanns på rummet med en hel del kanaler (om man nu ville titta på tv). Vårt rum låg på 4:e vån men vi hade ingen speciell utsikt från rummet som var nåt att titta på precis....  
Restaurangen är rätt stor och serverar frukost där du kan få omelett, stekt ägg, bacon, korv mm och såklart thaimat. Dom hade även toast med 2 sorters marmelad, färsk frukt, juicer och te o kaffe. Helt ok frukost men man tröttnar snabbt. Dom har även lunch och a la carte men det provade vi aldrig där. 
Poolområdet är ok men inget överdrivet mysigt. Mat och dryck vid poolen får man beställa i baren som finns i restaurangen. Finns ett par parasoll och ca 10 solstolar så det gäller att vara där i tid om man vill få plats. Men rent och fräscht vatten i poolen i alla fall. Även dusch och toalett finns vid poolområdet. 
Pris per natt var 1500 Baht - ca 385 kr och fullpriset var egentligen 2200 Baht, och inte riktigt värt det jämförelsevis med andra hotell jag varit på.
Summa: Hotell som blivit något slitet men ok för några nätter med tanke på läget. Dock kommer jag inte bo här igen. 


" I choose to make the rest of my life the BEST of my life!"

Chiao!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida