<!--<style ><!--/*<!-- -->

This page has been moved to a new address. Redirecting....

<!-- /*--><!--/*--> Vårt Thailandsäventyr 2015 : Oh yes!! Bokat och klart!!! Tips mottages tacksamt!!!!

tisdag 31 mars 2015

Oh yes!! Bokat och klart!!! Tips mottages tacksamt!!!!

Jodå, så att! Då har vi bokat vår lilla visatripp.... och det blev Hong Kong!!




Såååå himla spännande ska det bli! Den 15 april lyfter vi för 4 nätter i storstan! Ska bli häftigt! Hittade hyfsade flygbiljetter för ca 2500 kr/pers och ett litet, enklare guesthouse väldigt centralt för 725 kr/pers i fyra nätter. Så om någon har några tips på saker/ställen/restauranger man ABSOLUT inte får missa när man e där får ni väldigt gärna tipsa!! Vi passar som sagt på att åka den veckan mannen har lov ifrån skolan pga av Songkran - Thailändska nyåret. Och det är visst något helt galet tokigt har vi hört!! Man kastar vatten på varandra..... och därefter mjöl....(har folk berättat för oss...)! Eftersom det tyvärr innebär en hel del alkohol i samband med bil- och moppekörning vill vi undvika att vara ute på vägarna under de dagarna Songkran firas, den 13-15 april. Eftersom vi har en bit till flygplatsen har vi bokat in oss på ett enkelt litet bungalowhotell alldeles nere vid stranden bara ett par kilometer från flygplatsen två nätter innan vi flyger till Hong Kong. Kan vara mysigt med liten utflykt och se nya stränder på norra Phuket också.... Så det blir en hel veckas semester för oss då :) 

Morgonen bjöd på en härlig pw nere på Rawai (vi moppade dit då först alltså!)......







....... och efter det var vi ju såklart jättehungriga och stannade till på bageriet och köpte oss vars en nybakad baguette (20 baht/st och man äter bara en halv...) o dom e riktigt supergoda! Hade sällskap precis i närheten av uteplatsen av familjen ekorre, mamma el pappa (får från och med nu heta Scrat....) och de två barnen,(vi kallar dom Piff och Puff!) och dom e så himla roliga att sitta och kolla på!





Lite plugg på det och sen hade vi ekorrarna på andra sidan huset i en av palmerna och Scrat snackade som tusan med Piff och Puff, gulligt! Dom hoppade och studsade och ett, tu, tre trillade Piff ner i vår häck... samtidigt som vi tittade på Puff och 10 sekunder senare var Piff borta! Men, var i hela friden tog han vägen????? Scrat började snacka som tusan och tittade överallt runt omkring och höll på som tusan... vi letade men hittade inte Piff! Scrat hoppade upp på huset och gick där och tittade neråt och förde ett fasligt oväsen.... Nämen guuuuud, tänk om en orm tagit Piff????? Vi letade hur länge som helst men han var borta..... Usch, stackars Scrat.... Långt om länge gav Scrat upp och tog Puff med sig upp i sitt bo... Uuuhhhhh, om en orm tagit en ekorre är det nog inte en sån "liten" som den gröna jag såg.... Usch!!! Letade från och till hela em men hittade inte Piff nånstans.... och Scrat letade och kallade överallt här.... Stackare! Jaja, naturens gång......  





Idag fick det bli en rejäl städrunda på nedanvåningen, var ett litet tag sen.....(haha, jag har inte städat själv ordentligt sen vi kom hit, det brukar städerskan sköta....) Sagt och gjort, full fart (eehhhh, eller i alla fall fart....) Och mitt i alltet sen hörde jag Scrat snacka och kollade ut runt i palmerna... och DÄR VAR HAN JU, PIFF!!!! Han var tillbaka, välmående och pigg såg det ut som i alla fall!!! Och vilket tjatter det blev!! Han fick sig nog en liten utskällning av Scrat... men så gott att se att han var levande (och skönt att veta att det inte är en stor orm precis i krokarna här....) Några timmar och dopp senare var det helt plötsligt mörkt... men då var jag klar! Så skinande rent så.... (haha, lite i alla fall....). Väntade hem mannen när som helst och slog mig ner i soffan på terrassen med en go GT, inte så dumt faktiskt! 





Och med lite tända ljus här och var blev det en riktig brakmiddag!! Haha, NOT!!! Nä, ännu en nudelmiddag! Men det e ju så gott!!!! O billigt.......





"Tänk inte så jäkla mycket, bara gå på känsla och låt saker bli som dom blir!"

Chiao!!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida