<!--<style ><!--/*<!-- -->

This page has been moved to a new address. Redirecting....

<!-- /*--><!--/*--> Vårt Thailandsäventyr 2015 : Solstol, parasoll, shopping och olycka

torsdag 26 februari 2015

Solstol, parasoll, shopping och olycka

Jaaahaadååå! Kl 8 var det dax idag igen!! Full fart på träsktrollen! En härlig powewalk under klarblå himmel idag också.... Lovely! 
Som säkert en del av redan läst och hört så finns det ju inga solstolar att hyra längre på stränderna, men parasoll och madrasser (som tidigare låg på solstolarna...) finns till samma pris som tidigare (när man fick en stol också). Vi har funderat fram och tillbaka om vi skulle ta och köpa ett eget parasoll och stolar men inte kommit längre än så i tankarna.... Men turligt nog stod där på hotellet en sån liten kärra med en rejäl stol, parasoll och parasollfäste - SALE! 1000 Baht för allt och det såg fint ut, så ja, vi slog till och köpte det! Skönt med kärran också så behöver man inte bära grejorna....... Så, mot beachen!! 


Liten vovve håller sällskap vid frukostbordet

Superskön stol!

Några timmar senare var lite nudellunch på hotellrummet och sen var det dax för skola och lite datoriserande.... försöker lära mig lite om webbhotell, hemsidor, domäner osv och inte helt lätt att läsa sig till allt, men det ska nog kunna gå så småningom! 


Härligt att kunna sitta ute och datorisera

Efter skolan gick vi på badshortsjakt! Jodå, finns mycket kläder här men inte helt lätt att hitta "elaphantsize" som dom säger..... Först besök på ATM och hämta lite cash, jösses vad kursen har fallit, INTE kul alls faktiskt.... I dec fick man nästan 500 Baht för 100 kr och nu fick vi så lite som 363 Baht för en hundralapp! Det är rätt stor skillnad på några månader det..... Skitkrona....(Även om här naturligtvis fortfarande är billigt så retar man sig lite ändå!) När vi sen stor där och dividerade hör vi gnissel och skrik och pang så flög två ryska turister på moppe i gatan! Dom körde ihop med en tuk tuk på nåt vis och välte! Lite kaos blev det allt men turligt nog skadade dom sig inte jättemycket.... Tipsade dom om att ringa turistpolisen och få hjälp men dom ringde sitt hotell och skulle få hjälp av dom. När man råkar ut för någon incident här är det absolut bäst att ringa turistpolisen och få hjälp annars kan man åka på både det ena och det andra....Sen blev det lite shopping, lite t-shirts och shorts till mannen blev det innan det kurrade rejält i magen, så vi traskade ner till beachen och restaurang Sole Mio där. Sååå mysigt att sitta i sanden vid havet och käka.


Stackars mannen får stå ut med mitt fotande.....


Recension: Reggaebar/restaurang som på kvällstid dukar upp med massa bord och stolar ute i sanden, vilket såklart är himla mysigt! Mycket folk så det verkar vara en populär restaurang. Körde livemusik när vi var där och det är rätt vanligt på många restauranger här (kvaliten på sångare/sångerskor varierar STORT....) Vi beställde mixed sallad, vegetariska vårrullar och thai omelett m räkor och två San Miguel (low calorie) och detta var det dyraste vi ätit och druckit hittills, notan slutade på 630 Baht, 175 kr ca. Här kostade ölen 120 baht/st, 35 kr, och då att jämföra på restaurangen igår där den kostade 65 baht, 18 kr..... Rätt rejäl skillnad även om man kan anta att det såklart är dyrare på restauranger nere vid stranden men det dubbla tyckte jag nog var lite mycket.... Maten var dock god och som sagt det är mysigt att sitta på stranden. Godkänt och rekommenderas absolut!

På hemvägen hittade vi äntligen badshorts så då var det lika bra att köpa 2 st med en gång! 400 Baht, ca 110 kr, är helt ok...... Kvällen avslutades med ett antal rundor kortspel på balkongen, myspys! (O ja, denna gången förlorade jag flest gånger...)




"Hälften av det du oroar dig för händer aldrig,
resten händer ändå"

Chiao!!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida