<!--<style ><!--/*<!-- -->

This page has been moved to a new address. Redirecting....

<!-- /*--><!--/*--> Vårt Thailandsäventyr 2015 : Tuk tuk o Samakkea, Nai Harn

måndag 23 februari 2015

Tuk tuk o Samakkea, Nai Harn

Efter en natts sömn i en minimalt mjukare säng än på förra stället var det dax att prova frukosten här. En mysig liten restaurang med några uteplatser (och en flock inomhus) och med en välkomnande personal slog vi oss ner vid ett utebord. Det är en del av det härliga här att kunna sitta ute varje dag och äta frulle el dricka sitt morgonkaffe! Här fick man en tallrik med ägg, bacon, korv, två toast, smör o marmelad och så te/kaffe och juice till det - fullt tillräckligt! Vi hade bestämt att vi skulle försöka hyra en moppe och köra ner till Samakkea och hälsa på de som bor i huset nu och sen åka till Nai Harn beachen och vidare till Rawaii men tji fick vi! Det var inte det lättaste att hitta en moppeuthyrare som inte skulle behålla passet under tiden man hyrde moppen! INTE OK! Naturligtvis kan man ju inte lämna ifrån sig sitt pass bara sådär..... galet! Man kunde lämna en deposition på nåt ställe på 400 euro, och på nåt ställe 4000 Baht.... Okej,, då får vi väl kolla taxi då - 1600 Baht tur och retur... Prutade lite men han skulle ändå ha 1200..- Nä, för mycket! Hmmmm, nähä, då fick det minsann va! Raggade tag på tuk tuken vi åkte med från förra hotellet till det vi har nu och kollade vad han skulle ha för att köra oss och sen hämta oss på kvällen igen.... Jodå, vi hittade honom.... Och han skulle ha 1000 Baht (260 kr ca)! Taget!! Jag är lite mesig och tycker inte riktigt om backarna här då thaiarna kör som galningar och vi har haft några rätt obehagliga turer tidigare på dom vägarna så lite tveksam var jag allt.... Men sa till chauffören -You drive carefully now! -Oh, Yes, I´m 50 years old.... no problem! Haha, jaja, okej, då testar vi.... annars får vi väl hoppa av på vägen ;) Och minsann, han körde verkligen försiktigt!! Bromsade till och med i nedförsbackarna och över alla guppen! Så det blev en riktigt härlig tur!

Tuk Tuk

Så, då var vi framme på Samakkea..... Usch, det var jobbigt..... Klump i både halsen och magen..... Men samtidigt underbart att vara där! Tog en liten runda på poolområdet och runt huset.... Sååå blandade känslor! Men bara älskar stället! 
















Samakkea Village, Nai Harn, Rawai

Hade som sagt tänkt göra lite mer denna dag men det slutade med att vi satt kvar hela em hos dom som bor i huset nu och sen lånade vi en moppe av grannen och hakade på ner till Nai Harn och käkade middag med dom! Ljuvliga, underbara Nai Harn! Känner mig så hemma där.... Så genom byn på moppe i det varma härliga vädret - kan det bli bättre?!?! En god middag på deras stamställe (som för övrigt heter Stammtisch.....) Paneng curry, gulasch m potatismos och vars en Chang slutade på 420 Baht, helt ok det också! Tillbaks till Samakkea och ringde vår tuk tuk så en halvtimme senare kom han och hämtade oss och körde oss lugnt och sansat tillbaka till hotellet, han ringer vi absolut fler gånger! Sen knallade mannen iväg och hämtade vår första runda tvätt vi lämnat iväg, 3 kg 150 Baht, ca 40 kr, helt ok :)
Avslutade dagen med lite skype med sonen och flickvän, som man naturligtvis saknar! Tack för att skype finns i alla fall!! 




"KARMA - do good things and good things will come your way"

Chiao!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida