<!--<style ><!--/*<!-- -->

This page has been moved to a new address. Redirecting....

<!-- /*--><!--/*--> Vårt Thailandsäventyr 2015 : Knäppa lagar och regler!

söndag 25 januari 2015

Knäppa lagar och regler!

Det är ju mycket man ska tänka på när man ska ut och resa såklart.... bla vad det finns för lagar och regler i de länder man ska till, hur man bör uppföra sig och vara mot befolkningen, och det är inte helt lätt alltid då det kan ha letat sig in en hel del suspekta grejor man ska följa i regelverket. Läste en artikel på http://www.aftonbladet.se/resa/article20183391.ab, om de galnaste lagarna att följa på resan... och dom e ju verkligen helt galna! Kolla här: 

Pass opp!
 * Skidresa till Iran? Fixa frillan först då grabbar för där införde regeringen 2010 restriktioner för mäns frisyrer: hästsvans, för spretiga och hockeyfrilla är stora no-no's! (Tur man inte gillar skidåkning längre och e man....)
* I Florida är det olagligt att fisa på en offentlig plats efter kl 18 på en torsdag.... (E nog en del i vår familj/släkt som får problem om dom åker dit.....)
* I Dubai får man allt passa sig för ömhetsbetygelser.... en oskyldig puss kan resultera i 10 dagar bakom galler och är du dessutom berusad vid tillfället blir straffet ännu längre - upp till ett år! (Hmm, vi som pussas ofta och dessutom ibland berusade.... då får vi låta bli att åka till Dubai ;) ......)
* Sex on the beach må låta trevligt, men om du är i Spanien och har tankar på det bör du passa dig - där är det olagligt! (Oooops, Spanien stryks från listan.... haha eller inte...)
* O i Estland - oklart varför - men där är det förbjudet att spela schack samtidigt som man har sex (hihi, undrar hur många som brukar göra det!?!?)

* Och jaha, i Budapest får man allt ha lamporna släckta.... där är det inte tillåtet att ha sex med lampan tänd! (Undrar om man får ha ficklampan tänd???)
* Och i USA ..... choklad och överraskningar uppskattas inte, där är Kinderäggen olagliga. Anledning: kvävningsrisken som kan finnas med de medföljande leksakerna! (Inte ett dugg förvånad, där får man ju inte torka katten i mikron heller.....)
* I Tyskland gäller det att ha full tank när man ska ut på Autobahn, där är det förbjudet att få bensinstopp liksom att gå längs vägen. (DET kan jag faktiskt förstå! Minimal risk man råkar ut för det, bilsemestrar inte längre...)
*I Manilla lackade man ur rejält på skådespelaren Claire Danes i slutet på 90-talet efter att hon berättat om sina negativa upplevelser av staden när hon var där på filminspelning. Ett tag förbjöds därför alla filmer hon medverkade i. (Snacka om att inte tåla kritik....)
* Och i Kina får man inte resa i tiden inte.... alla filmer och tv-shower som inkluderar tidsresor är olagliga. (Nä, kanske dumt att drömma för mycket fram eller tillbaks i tiden.)

* E.T.!! Alla dockor med denna sötaste utomjording är olagliga i Frankrike! Där är det olagligt att sälja dockor som inte har mänskliga ansikten. (Jösses, snacka om knäppt! Finns ju massor med dockor som inte liknar människor.... ja, vet inte varför det skulle vara så farligt???)
* Heja England! Finns säkert en massa intressanta lagar där också men en är rolig - kvinnliga försäljare får lov att vara toppless men bara om hon säljer tropiska fiskar! (Är fiskarna svårsålda tro så dom behöver locka köpare bara tuttar???)
* Egypten ska man tänka på att andra kanske inte gillar samma musik som du, där får du inte spela för hög musik i din egen bil, då kan du få böter! (Nä, det kan ju vara hemskt att få höra en snutt av en sorts musik man inte gillar.....)
* Älskar man Justin Bieber ska man lyssna på radio i Kanada, där måste en av fem låtar som spelas i radion ha en kanadensisk artist (Tja, klart man ska spela låtar av artister från det egna landet men en av fem? Vill till att där är några att välja på då annars kan det bli lite tjatigt.....)
* Och så har vi SVERIGE, där får ni absolut inte ta NAKENFOTO..... i en fotoautomat! (Haha, nä, som om man skulle vilja det eller????) 

Liiiite knäppa en del tycker nog i alla fall jag! Om ni roade av att läsa om fler knäppa lagar och regler finns det bla här: http://www.aftonbladet.se/resa/article17636204.abhttp://www.aftonbladet.se/resa/resmal/europa/frankrike/paris/article15208857.ab.

Dagen idag har resulterat i lite färre möbler här hemma..... 2 soffor till tippen och några skåp och soffbord åkte till Steffi! Och lite prinsessbesök idag också (så hennes mamma kunde tvätta lite i lugn och ro och samtidigt lära sig tvättmaskin och torktumlare här). Och en liten gosekille med matte kom en liten sväng och hälsade på också så det blev några fler kring middagsbordet, alltid lika trevligt och skönt att det inte behöver vara så uppstyrt alltid! 

Blivande pokerspelaren Elvira
Lillkillen Elvis ser sig själv i spegeln
Detta är väl såklart nackdelen med att åka långt iväg och länge...... Tur det finns Skype! Måndag imorgon och ett nytt oskrivet blad i boken..... 

20 dagar

Long Beach, Koh Lanta 2012
"One of the simplest ways to stay happy is to let go of the things that make you sad"

Chiao! 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida