<!--<style ><!--/*<!-- -->

This page has been moved to a new address. Redirecting....

<!-- /*--><!--/*--> Vårt Thailandsäventyr 2015 : Guldkorn i Paradiset!!!!

söndag 5 april 2015

Guldkorn i Paradiset!!!!

Ojoj, det var inte lätt att komma ur bingen idag..... (kanske får skylla sig själv när man inte har vett att gå och lägga sig i tid....). Men så småningom fram emot elvasnåret när vi vaknat till liv ordentligt packade vi ihop oss och körde iväg på en liten utflykt! Hade bestämt oss för att prova en ny liten beach i närheten av Patong. Den vi tänkt oss besöka råkade vi köra förbi vägen där man skulle köra ner så istället fortsatte vi och stötte snart på en skylt till en annan liten beach. Då tar vi den istället! Efter lite kringelikrokavägar och branta backar kom vi fram till Paradise Beach.... Och den gör verkligen själ för sitt namn! Sååå himla mysigt!! Absolut ett guldkorn värt ett besök!! 
Recension: Paradise beach ligger 4km sydväst om Patong. Med moped kör du förbi Merlin Beach Resort, fortsätter uppför en backe, genom skogen. Där vägen slutar börjar Paradise Beach. Vägen hit har under senare tid förbättrats vilket gjort ett fler hittat hit till den ca 150 meter långa stranden.
En privat beach med restaurang, solstolar, parasoll, duschar mm. Jättefint! Kostade 100 baht/person och då fick man såklart solstol o parasoll och använda toaletter & dusch... absolut helt ok! Rent och fräscht var där och gott om vänlig och trevlig personal. Här är inte tillåtet med några jetskis vilket är bara positivt. När det är lågvatten är det lite svårt att bada då det är mycket koraller och sten i botten men här ska vara fint och snorkla. På vissa ställen har man placerat betongblock på havsbotten. Ett projekt som kallas "Coral transplantation" för att få återväxt av koraller. Jättefin mjuk och härlig sand. Lite krångligt kanske att ta sig hit men absolut värt besväret!! Rekommenderas starkt!!

Trötta var vi idag så det var skönt att kunna bli servad med lunch i solstolen (haha, ja, idag var vi riktiga latmaskar...!) Beställde en fried rice m kyckling och en pad thai, kostade 176 baht för båda, absolut helt ok! Och gott var det!! Changen kostade 80 baht, också godkänt för att vara i en restaurang på en privat beach. 

Mannen (jaja, och jag lite grann såklart...) roade sig en hel del med selfiepinnen innan det blev dags för en tupplur! Det var verkligen ett mysigt ställe att tillbringa dagen på.... Efter beachen bestämde mannen att vi skulle ta oss in till Patong och gå på bio! Och det var väääääldigt länge sen vi var på bio ....... Sagt och gjort, på moppen och mot Patong! Men första backen från beachen var brant... och ja, vi är ju inte så värst lätta nån av oss så vi kom halvvägs sen fick mannen hjälpa till med båda fötterna för att moppen skulle orka upp! Hmmm, dax för de här träsktrollen att på allvar ta tag i det där med vikten snart..... Jaja, så småninom kom vi upp och det var rena berg och dalbanan tills vi kom ut på stora vägen, men det gick! In till Patong och Jungceylon där bian finns och tur hade vi, en kvart tills Fast & Furios 7 i 3D, skulle börja! Japp, den tar vi!! Och såklart lite lyxstolar tog vi... lite kostsamt men istort sett samma pris som en 3D bio hemma (men då med jäsiga fällbara fåtöljer här....)! Vars en läsk och popcorn och nachos som snacks så blev det väldans bra.... Och filmen var verkligen riktigt bra! Enda nackdelen var att det var lite för kallt inne i biosalongen så man frös lite grann, synd! 

Efter bian moppade vi hemåt efter en mysig påskafton (dock utan påskmat....). Ja, vi e ju inte 20 längre så efter en sen natt igår fick det allt bli tidig sänggång idag....


"Den som aldrig gjort ett misstag, har aldrig provat något nytt!"

Chiao!!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida