<!--<style ><!--/*<!-- -->

This page has been moved to a new address. Redirecting....

<!-- /*--><!--/*--> Vårt Thailandsäventyr 2015 : Whooop, whooop! Då åker vi!!!

måndag 13 april 2015

Whooop, whooop! Då åker vi!!!

Då e vi på väg! Mot Nai Yang två nätter innan vi beger oss till Hong Kong. Och vi bestämde oss för att ta lokalbussen dit. Men först tuk tuk från Samakkea upp till stora vägen där vi sen skulle hoppa på lokalbussen in till Phuket town. Eftersom det inte finns några tidtabeller är det bara att ställa sig vid hållplatsen (om där finns nån i närheten.... annars gäller gatan bara...) och hoppas på att det kommer en buss om inte alltför lång stund. En liten väntan sen dök den upp och trekvart senare var vi vid busstationen i stan, dom går inte så snabbt de där lokalbussarna. 
Försökte få reda på var och när nästa buss till Nai Yang skulle gå och vi fick väl typ 3-4 olika svar.... Jaja, bara att vänta och se om vi kommer på rätt buss..... Men först lite vätskekontroll....De e ju rätt varmt att röra sig ute mitt på dan... och inne i stan står luften ganska stilla, fläktar inte direkt....
Så småningom hittade vi rätt buss och hoppade på, tillsammans med typ 35 andra! Och där e väl säte för typ ca 25 thaiiare.... (dom e ju då liiite mindre än oss...) Tur man inte har skräck för att sitta nära andra människor för då hade det blivit lite problem... man sitter typ som packade sillar! Tur det är öppna bussar så det fläktar lite i alla fall!


Jaha, och vi hade såklart sagt vi skulle till Nai Yang flera gånger och dom frågade (både chaufför och andra passagerare) om vi skulle till Phuket Airport, och vi sa -Nä, vi ska till Nai Yang. Ok, försökte hänga med på kartan och en och en halv timme senare var vi vid flygplatsen..... och bussen stannade och sa -Phuket Airport..... vi bara, -Amen, vi skulle ju till Nai Yang! -This is Nai Yang! Ahhh, va faan, jaha, då skulle vi hoppat av lite tidigare alltså om vi skulle ner till Nai Yang beach! Jaha, av bussen och fick raggat tag på en liten moppetaxi som kunde köra oss ner till vårt hotell vid beachen.
Ok, vi hittade till hotellet (som jag bokat ett seafront rum...)och jo, seafront e det men inte det jag trodde jag bokat! Tradigt! Jag hade, enligt bilderna på deras hemsida, trott att jag bokat en bungalow där man kunde sitta ute men ack nä, det har var ovanför receptionen i deras huvudbyggnad! Och ingen balkong... och det gick inte att byta heller.... lite besvikelse... men, men inget att göra åt det och rummet är i alla fall rent och fräscht. Jaja, det är ju bara två nätter (men jag blir ändå SUR när det inte blir som jag tänkt!!!)Efter inkvarteringen gick vi ut en runda och kollade läget här innan det var dax för lite lunch.. Hittade en enkel liten restaurang och fick lite mat i magen, gott var det. Sen var det såklart dax för ett par timmar på stranden (med en liten tupplur inräknad...).
Nai Yang är en låååång strand och inte mycket folk alls. Vattnet fint (dock lite stickigt...), och mjuk riktigt mjölig, fin sand. Tyvärr måste jag nog tillägga att det var rätt mycket skräp på sina ställe på stranden och det är verkligen synd! Men så är det ju såklart nu när det inte finns några uthyrare på stränderna som städar efter alla skräpiga gäster (och såklart sånt som kommer in ifrån havet...). Mycket synd!!! 
Efter lite skrivande och slappande på rummet gav vi oss ut runda och slog oss först ner på en restaurang precis i närheten av vårt hotell. Väldigt enkel, men ok mat. Efteråt traskade till ett annat ställe där vi tog vars en go Mojito och spelade lite kort. Vi bjöd också personalen där på lite roligheter.... där var såna stora, äckliga kackerlackeliknande flygfä som var som rena flygplanen när dom kom flygande! Och vad gör mesiga Sissi då??? Jo, håller på att välta allt omkring mig och lägger benen på ryggen och springer runt som en galning i restaurangen! Och ja, dom fick sig några rejäla skratt! Och snälla som dom var fångade dom först en och slängde iväg ut och sen fick dom tagit tre till och slängde i soptunnan! Och så berättade dom att -Ohhh, thaipeople eat them! Haha, ja vi vet! Helt galet, dom e ju döööööäckliga!!!!!!! Tydligen bor där en massa såna i träden precis vid restaurangerna och rätt så gott om dom finns det visst vi denna årstiden... Huh!! Vi drack upp i en full nitti och gick sen hem till rummet och fortsatte spela där istället, mycket säkrare!
"Always belive that something wonderful is going to happen"

Chiao!!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida