<!--<style ><!--/*<!-- -->

This page has been moved to a new address. Redirecting....

<!-- /*--><!--/*--> Vårt Thailandsäventyr 2015 : Phuket del 3 och skollov!!!

lördag 11 april 2015

Phuket del 3 och skollov!!!

Då kör vi Phuket del 3 med lite tips om sevärdheter!

Vattenfall i Phuket

Vad är det med vattenfall som fascinerar oss människor? Nivåskillnader i naturen med forsande vatten! Hur som helst, många av oss är i alla fall beredda att vandra genom snårig djungel, boxas med mygg och vara oroliga för att trampa på någon av skogens alla djur för att till slut få uppleva dem - vattenfallen. Phukets vattenfall tillhör inte på något sätt de största i landet och under den torra säsongen är många av dem inte värda ditt besök. De tre största och mest besökta heter Bang Pae, Thon Sai och Kathu Waterfall.


Bang Pae Waterfall

Bang Pae Waterfall är cirka 18 meter hög, inte direkt världens största men en bra anledning att komma bort från stranden för en halv dag. Den ligger i Khao Phra Thaeo nationalpark ca 22 kilometer norr om Phuket Town på vägen till flygplatsen. (Observera att det kan vara klent med vatten beroende på säsong!) Här finns även Gibbon Rehabilitation Project som räddar övergivna gibbonapor och återanpassar dem till det vilda livet i djungeln. De säljer T-shirts och tar tacksamt emot dina gåvor som gör att de kan fortsätta sin verksamhet.
Hitta hit: 
Vik av mot öster i rondellen med heroinerna och följ vägen 8.5 km, därefter ta till vänster genom ett gummiplantage ungefär en kilometer. Här finns många fina fall och bassänger att bada i. Thailändarna badar friskt med kläderna på. Ligger i Nationalparken Khao Phra Thaeo. 
Thon Sai Waterfall

Även Thon Sai ligger i Khao Phra Thaeo nationalpark ca åtta kilometer från Bang Pae, på andra sidan av kullen inte långt från motorvägen i Thalang där delar av filmen Good Morning Vietnam filmades (med Robin Williams). En perfekt plats för picknick i parken, mycket vacker. Ska du promenera mellan dem rekommenderas att du har en guide med dig. Det kan vara snårigt att ta sig igenom djungeln. Från parkeringen hit tar det ca 10 minuter.
Hitta hit:
Även Ton Sai ligger i Khao Phra Thaeo National Park, ca 22 kilometer norr om Phuket City på vägen mot flygplatsen. Precis som från Bang Pae hittar du Gibbon Rehabilitation Project här, de räddar övergivna gibbonapor och återanpassar dem till det vilda livet i djungeln. De säljer T-shirts och tar tacksamt emot dina gåvor som gör att de kan fortsätta sin verksamhet.

Kathu Waterfall

På berget Kathu finns ett litet vattenfall, en populär mötesplats för många thailändska familjer som kommer hit för att bada, männen ibland med en flaska whisky och spelar gitarr medan kvinnorna och barnen badar i vattenfallet. Att se hela vattenfallet innebär en del klättring i temperaturer över 30 grader. Når du når toppen av vattenfallet kan du med fördel ta ett bad, du kommer att behöva det!
Hitta hit:
Kathu vattenfall ligger bara en kort biltur från Patong Beach.


Thailands vackraste vattenfall ligger i Tak-provinsen i norra Thailand, Thi Lo Su och Thi Lo Re vattenfall.

Big Buddha

Big Buddha ligger 370 meter över havet, på toppen av berget Nakkerd Hills, mellan Kata och Chalong. Platsen har kommit att bli öns viktigaste och mest vördade landmärke, bland thailändare är den känd som Phra Puttamingmongkol Akenakkiri Buddha. Den är 45 meter hög, 25 meter bred och täckt med ett lager av vacker vit burmesisk marmor som lyser i solen, vilket gör det till en symbol för hopp. Hit vallfärdar turister, buddhister och andra nyfikna. När man väl kommit upp till buddhan kan man njuta över en bedårande 360° utsikt över hela Chalong Bay, Phuket stad och halva Andaman havet.


Wat Chalong

Templet Wat Chalong på Phuket är det mest populära och mest berömda av de 29 buddhistiska tempel som finns runt om på ön. Templets rika och färgstarka historia gör det högt ansett i Phuket. Originalbyggnaden uppfördes någon gång av 1800-talets första hälft, under kung Rama ll (1809-1842) och har spelat en central roll i många av de händelser som format Phukets historia.
Många thailändare kommer hit för att visa sin respekt till Buddha och för att gottgöra. Du kan se dem tända ljus, ge blommor och fästa bladguld på buddhafigurer. Det sägs bland thailändare att om du besöker Phuket men inte varit till Wat Chalong, har du inte riktigt kommit till ön.

Två hjältinnors monument

År 1785 blev två systrar, Lady Chan och Lady Mook, hjältinnor då de räddade Phuket från en invasion från Burma. Genom att klä ut alla öns kvinnor till män skrämdes den Burmesiska armen till flykt då de trodde att ön var för väl skyddad för anfall. Ett monument har uppförts av systrarna vid templet Wat Phranang Sang, Phukets äldsta tempel. Lady Chan som var den drivande kraften fick den kungliga titeln "Thao Thep Kasattri" (efter gudomliga härskarinnan Kassatri) som även givit namn till en av Phukets huvudgator, Thepkassatri Rd.
Guidad tur i Phuket stad

Finns en hel del intressanta delar i Phuket Town och det är inte så dumt att få en guidad tur. 
Phuket City Tour
Efter morgonens ps var jag helt slut så satt helt utslagen (typ...) i soffan och mannen fixade frulle... gott! Inte dumt att bli servad på det viset.... Lite fix o trix sådär på fm och mannen besökte banken.... En liten stund i solstolen minsann idag också och jag läste ut ytterligare en bok.... 
Mannen moppade till skolan och fick sen sluta nästan en hel timme tidigare idag! Nu är det ju loooooov!!!!!! Eftersom det är Songkran nästa vecka (som jag skrivit lite om tidigare och ni kan läsa mer om här ) har mannen lov hela nästa vecka och det fick ju såklart firas!! En GT blev det! Gott!! Lite skype med en av döttrarna där hemma och senare moppade vi bort till en närliggande restaurang där vi tidigare hämtat mat några gånger. Men denna gånger satte vi oss där istället och käkade.  

Recension: Väldigt enkel, liten restaurang på Soi Samakkea 2, där kvinnan som äger det har ett litet rum där hon bor precis i anslutning till restaurangen. Supertrevlig och snabb service och stora portioner!! Vi beställde Fried basil leaves w chicken, chicken sweet & sour m ris till båda - ett annorlunda ris men väldigt gott! Vars en chang till det och notan slutade på 380 baht, ca 100 kr. Klart godkänt och rekommenderas absolut!! 

Kvällen bjöd senare på musik, yatzy och nån liten GT till innan vi knoppade in mitt i natten.... Älskar att kunna sitta ute varje kväll, så gott!!! Nighty, nighty!! 


"Samla ögonblick, inte saker"

Chiao!!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida